Lede roept zwerfvuil een halt toe

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we de vervuiling aanpakken. Het vraagt een kleine moeite om dit grote probleem definitief te bannen. Wanneer we al klein afval zoals papiertjes, snoepwikkels en tramkaarten in de vuilbak gooien in plaats van op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, vele kleintjes maken een berg afval! En zonder dat kleine zwerfvuil is het aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? 

Word mooimaker en claim een stukje Lede

Wil jij jouw favoriete pleintje, een stuk stoep of je dagelijkse wandelroute proper houden? Duid dit plekje of route aan op de kaart op www.mooimakers.be/actiekaart en claim jouw stukje Lede! Je kiest zelf of je regelmatig jouw gebied zal opruimen of een eenmalige opruimactie organiseert. Vink zeker aan dat wij jou mogen contacteren zodat je de speciale witte vuilzakken ontvangt en we afspraken kunnen maken over het ophalen van het zwerfvuil. 

Wil je je engageren, maar lukt het registeren via mooimakers.be niet? Stuur een e-mail naar milieu@lede.be of bel naar 053 60 68 25.

Kom in actie!

Op zaterdag 24 oktober ruimen we tussen 13.00 en 17.00 uur samen het zwerfvuil langs de gemeentelijke wandelpaden op. Alle deelnemers worden gewapend met handschoenen, grijpstokken, vuilzakken en fluohesjes. Ga samen met jouw vereniging, buren, vrienden of familie de strijd aan en schrijf je nog vlug in bij de dienst milieu en landbouw, via milieu@lede.be of op 053 60 68 25. Vermeld zeker jouw contactgegevens en met hoeveel personen je zal deelnemen. 

Zwerfvuil, dat pakken we samen aan!