Lede viert eigen tragewegenkaart tijdens Dag van de Trage Weg!

Lede – Belangrijk moment voor het tragewegenproject in Lede! Op de Dag van de Trage Weg stelt het gemeentebestuur op 17 oktober haar tragewegenkaart officieel aan het publiek voor. Deze kaart biedt een volledig overzicht van alle doorsteekjes en veldwegen in Lede en haar deelgemeenten.

Samen met Trage Wegen vzw stelde de gemeente Lede de afgelopen zes jaar tragewegenplannen op voor Oordegem, Smetlede, Wanzele, Impe, Papegem en Lede-centrum. Bij de opmaak van zo’n tragewegenplan worden de lokale trage wegen in kaart gebracht. Dat betekent dat alle trage wegen van Lede intussen bekend zijn! Hoog tijd dus om alle info in één kaart te gieten. Het is de ideale manier om de trage wegen bekender te maken en meer mensen uit te nodigen ze te gebruiken. Dankzij de overzichtskaart kan iedereen naar hartenlust zelf een veilige en mooie route uitstippelen.

Aan de overzichtskaart gingen heel wat jaren werk vooraf: inventarisatie van de wegen, analyse van hun toestand en bepalen van missing links. Voor de realisatie van deze kaart kon de gemeente Lede op financiële steun rekenen van Provincie Oost-Vlaanderen. Regionaal Landschap Schelde-Durme en Trage Wegen vzw zetten mee hun schouders onder het praktische luik.

De nieuwe publicatie zal voor 2,5 euro te verkrijgen zijn bij de dienst Cultuur in het gemeentehuis van Lede, Markt 1.