Katrien Debevere schrijft rouwverwerkingsboek

Mandala’s_&_Lava

LIERDE – ‘Mandala’s & Lava – Het Systemische Werkboek bij pre-, peri- en postnataal trauma en verlies’ van Katrien Debevere uit Sint-Martens-Lierde is een boek over de vele ‘tegelijkertijden’ waar je als mama en papa door gaat wanneer je te maken krijgt met pré-, peri- of postnataal verlies. 

Het boek biedt zowel een ervaringsverhaal als doe-stukken om de lezer door dit verlies heen te loodsen. Dit bijzondere rouwverwerkingsboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Mandala’s & Lava is geschreven door en voor een mama en papa in deze nieuwe generatie die feilloos aanvoelt dat het tijd is om zowel het donker als het licht aan te kijken en te integreren. Bovenal voor de generatie die nog komt.

Katrien Debevere kreeg in 2018 zelf het verdict te horen dat haar dochtertje niet levensvatbaar zou zijn na de geboorte. Gewapend met de inzichten over trauma en rouw kon ze haar proces als systemische coach aangaan en aankijken. 

Ze benoemt het zelf als hoe haar dochter vanuit haar dood haar lessen leerde over hoe zij als mama, als vrouw, het leven had te nemen. Voluit en in vrijheid. Sindsdien is dit het vertrekpunt voor de missie in haar werk en in haar trainingen. 

Wie zelf te maken krijgt in zijn of haar systeem met ‘het verloren kind’ kan in dit verhaal en in haar werk alvast antwoorden vinden. Het boek kost 22,99 euro.