Ninoverend vzw wil handelskern aantrekkelijker maken

Carael_Wiggeleer

Met de vzw Ninoverend wordt vol ingezet om de stad Ninove verder uit te dragen als koopstad. De nieuwe vzw werd officieel gelanceerd tijdens een kick-off-event in het Ninia Shopping Center aan de vooravond van de jaarmarkt. 

Voorzitter Pascal Carael mocht een ruime delegatie van handelaars ontvangen bij zijn openingstoespraak. De vzw heeft als bedoeling initiatieven te ontwikkelen om de handelskern aantrekkelijker te maken en Ninove te versterken als shoppingstad, omschreef voorzitter Carael de opdracht van de nieuwe vzw. Samen met Jeroen Wiggeleers wil Pascal Carael met de vzw Ninoverend ook zelf de handen uit de mouwen steken op het terrein, en de activiteiten voor Witte Donderdag, de Dag van de Klant, Topdagen, de eindejaarsperiode en de 1 mei-markt organiseren.

Jeton voor reuzenrad

Een absolute primeur voor de streek is er tijdens de eindejaarsperiode: Ninove krijgt een reuzenrad. Het zal van 11 december tot 31 december opgesteld staan in het stadscentrum. De handelaars zullen jetons ontvangen die ze aan hun klanten kunnen schenken voor een rondje op het reuzenrad. Je zal uiteraard ook gewoon je ritje kunnen betalen. Het reuzenrad zal open zijn van 10 tot 20 uur. 

Er wordt ook nog nagedacht over een project met busjes. Elektrische busjes zouden kunnen worden ingezet tijdens belangrijke handelsevenementen om bezoekers naar de randparkings rijden. Shoppers die daar parkeren, elektrisch naar het centrum voeren is een milieuvriendelijke service die in de smaak zal vallen bij de bezoekers.  Het idee wordt nog verder uitgewerkt en besproken met het stadsbestuur. Vast staat intussen wel dat Ninove een boeiende eindejaarperiode tegemoet gaat, waarin shoppen in een fijne sfeer voorop staat. De handelskern en de bezoekers kunnen er alleen maar wel bij varen.