Huis Jeanne: 70 jaar kennis en passie voor lingerie

huis_jeanne_logo

Als het over lingerie, nachtkleding of badmode gaat, komt het Huis Jeanne uit Ninove altijd in beeld. Deze speciaalzaak heeft er al een lange en rijke geschiedenis opzitten en verwierf naam en faam tot ver buiten de eigen stadsgrenzen. 

Huis Jeanne werd zowat 70 jaar geleden opgericht in de Despauteerstraat in Ninove. Leuk weetje: de eerste bh’s werden er gepresenteerd over een wasdraad. Maar nadat later de zaak een uitstalraam kreeg, werd ook het assortiment uitgebreid met corsetten, medische corsten, steunkousen en nylonkousen.

Toen het Medimawarmte-ondergoed opgang maakte, was Jeanne bij de eersten in België om het product aan te bieden. Het gamma bleef evolueren, al bleven tot de jaren 90 veel modellen vast in de collectie. Begin de jaren 70 zette Huis Jeanne de stap naar de badmode. Een groter pand drong zich intussen op, en de winkel verhuisde naar de Koepoortstraat 15.  

In 1977 nam dochter Helga de zaak over. Het aanbod werd verruimd met nachtlingerie voor dames. 

Het gamma evolueerde mee met de mode, maar de klassieke corsetterie werd daarbij niet uit het oog verloren. Ook vandaag nog biedt het huis een ruime collectie aan.

Tijdens de jaren 70 en 80 maakten de zonnekleedjes het mooie weer, maar na het wegvallen van Femilux en de opgang van de broekrokkenmode kwam hier een einde aan. Vanaf de jaren 80 kwam Nadine meewerken in de zaak. 

Toen het merk Sloggi zijn intrede deed, was Huis Jeanne alweer bij de eersten om de nieuwkomer aan te bieden.

Goed product, redelijke prijs

Het aanbod groeide verder uit en de nachtlingerie voor heren kwam er bij. Toen het jaar 2000 in zicht kwam, besloot Helga het wat rustiger aan doen en nam Nadine de zaak over. De doelstelling bleef ongewijzigd: een goed product aan een redelijke prijs aanbieden voor een breed publiek van vrouwen en mannen. 

Het concept werd voor een ruim cliënteel gewaardeerd, en ook de locatie in de Koepoortstraat werd alweer te klein. 

De zaak verhuisde naar de huidige locatie in het gebouw van De Backer aan het Oudstrijdersplein 17 in Ninove, waar in 2015 het interieur volledig werd vernieuwd. Het ruime gamma, de kwaliteit en de vakkennis vormen er – naar goede gewoonte – nog steeds de basis van het Huis Jeanne. Nadine, Isabelle en Birgit staan er met enthousiasme klaar om u te bedienen. 

Info op  www.huisjeanne.be

Oudstrijdersplein 17 – 9400 Ninove

054/33 75 51

OPEN: 9-12 & 13u15-18u (zaterdag vanaf 9u.30)

Gesloten op donderdag, zon- en feestdagen

Huis Jeanne team