Primavera kleurt Ninove rood-wit-groen

Primavera_Ninove

Als de lente in zicht komt, trekt ook Ninove een zonnig jasje aan. Deze keer in de kleuren van Italië, helemaal in de sfeer van Primavera, een happening die de stad drie dagen lang in haar greep houdt. Een uitgelezen moment ook om alle winterse belast af te schudden en shoppend te genieten van vroege lentesferen in hartje Ninove. 

Noteer dus alvast vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 maart in uw agenda, want dan houden de Ninoofse handelaars lente-opendeurdagen met allerhande fijne nevenactiviteiten. De vzw Ninoverend en de Stad Ninove maken de Primavera-dagen extra spannend met een programma dat velen kan bekoren en waar ook leuke prijzen aan verbonden zijn. 

Primavera staat voor ‘Godere appieno’ of drie dagen lang genieten van opendeurdagen waarbij de handelaars hun beste beentje voorzetten met de presentatie van nieuwe collecties en andere interessante aanbiedingen. Shoppers maken tevens kans op een leuke prijs, gaande van citytrips tot goedgevulde wijnpakketten.  “We zorgen voor extra kruiding met een tombola-wedstrijd, een Italiaanse kwis, films met Italy at the cinema, kinderzoektocht, tiramisu wedstrijd, muzikale sfeer, enz. Voor elk wat wils”, onderstreept voorzitter Pascal Carael, die met zijn hele ploeg van vzw Ninoverend op geen inspanning kijkt om Ninove op de kaart te zetten in de ruime regio. 

Central

Leuke vaststelling is dat ook de handelaars en de horeca enthousiast mee aan de kar trekken. Wie graag Italiaans tafelt zal in de lokale eetgelegenheden goed aan zijn trekken komen, want heel wat menukaarten krijgen Italiaanse gerechten mee. Filmlefhebbers stemmen dan weer af op Cinema Central waar op 11, 12 en 13 maart twee Italiaanse topfilms worden vertoond met  ‘Gli anni piu belli’ en ‘Roman Holiday’. 

In café Roosevelt wordt op 11 maart dan weer een Italiaanse quiz gehouden, en wie een streepje muziek wil zit goed op de terrassen in de Langestraat en het Oudstrijdersplein waar op zaterdag 12 maart Jan Trompet voor muzikale stemming zorgt. 

Tiramisuchef

De jongste bezoekers mogen van 11 tot 27 maart op foto- zoektocht langs de etalages in de binnenstad en wat afweet van het maken van tiramisu kon op 13 maart deelnemen aan de wedstrijd ‘wie wordt de beste tiramisuchef van Ninove’.  De deelnemers zullen op het Oudstrijdersplein hun huisgemaakte tiramisu laten degusteren door een jury. Deelnemen staat open voor iedereen, en is gratis. Primavera zal nog nooit zo goed gesmaakt hebben in Ninove als dit jaar.

Share on facebook